Peters actuele website is
tetterettet.net
archief titels & intro's
 
reportages
interviews
artikelen
recensies
radioprogramma's
flyers, affiches
 
texts in English reportages
interviews
articles
 

mail naar Peter  
cv, werk, et cetera
 

 

 

Stadsgeluiden - Danny H, Klimopweg

31/03/2003

Teksten, beats en zingen

‘Ik vond de muzieklessen best leuk, alleen kreeg ik de indruk dat we het zingen niet zo leuk vonden. Het opnemen van geluiden was erg leuk, maar teksten schrijven vond ik al iets minder, omdat ik niet van zingen houd. Het zanggedeelte vond ik helemaal niet leuk, omdat ik vind dat ik niet goed kan zingen. En omdat de meeste leerlingen ook niet zo goed meededen.

‘Het werken met de computer vond ik iets te lastig. Het was moeilijk de opgenomen geluiden mooi in een beat te veranderen, en ze dan ook nog goed achter elkaar te zetten. De percussielessen vond ik het leukst van alles, omdat het geluid eenvoudig te maken is. Iedereen vindt het leuk om te doen en alle leerlingen met een beetje gevoel voor ritme kunnen het.

‘Gezien het feit dat er veel verschillende lessen waren, was de duur van tien weken precies goed. Maar voor een juiste voorbereiding op het concert hadden we nog wel twee of drie weken extra nodig gehad. De uitvoering is beter gegaan dan de oefeningen, maar het was nog steeds niet perfect. Vind je het gek? Sommigen van ons kregen twee keer een blaadje te zien met vijftien regels tekst. Toen werd verwacht dat we het met zijn allen zonder fouten konden zingen. Maar voor de rest ging het goed. Het publiek was rustig en het leek er zelfs op dat ze het leuk vonden.

‘Ja, wat kan ik over de video zeggen. De lessen gingen over stadsgeluiden en op de video zag je het dagelijkse stadsleven. Het was niet bijzonder mooi gefilmd, maar het paste wel bij het project. Ik heb geen naam voor de muziek die we hebben gemaakt, het was zelf gefabriceerd. De teksten waren niet echt goed, de beats niet van de hoogste kwaliteit en we zijn beroerde zangers.

‘De muziekdocenten waren erg aardig en deden zichtbaar hun best om het voor elkaar te krijgen. De begeleiding was zeer goed. Maar ik heb niet veel geleerd. Alleen hoe een minidisc-recorder werkt en dat je programma’s hebt om er samples van te maken. Het was echt heel leuk om te doen, maar de muziek was niet om aan te horen. En dat is niet afkraken want ik zat er zelf tussen. Toch?’

Met Sergio schreef Danny de raptekst Om in Amsterdam te wonen.

© Peter van Amstel - 2003