Peters actuele website is
tetterettet.net
archief titels & intro's
 
reportages
interviews
artikelen
recensies
radioprogramma's
flyers, affiches
 
texts in English reportages
interviews
articles
 

mail naar Peter  
cv, werk, et cetera
 

 

 

Aktueel

24/08/2012

Muziek voor mens en machine

Felix's machineNiet aan al het werk dat in de Gaudeamus Muziekweek te horen is, komen musici te pas. Autonome klankinstallaties maken steevast onderdeel uit van het festival, dit jaar bijvoorbeeld van de Brit Felix Thorn en de Fransman Pierre Jodlowski. Zij komen later in deze uitzending aan bod. De installatie Cold Pinvan de Amerikaan Eli Keszler kan wel of niet met musici worden aangevuld. De basis is een verzameling langs de muur gespannen snaren, bespeeld door motorisch aangedreven strijkstokken. Met dit werk maakt Keszler kans op de Gaudeamus Prijs 2012.

Meer...

Leentjebuuruitzending beluisteren

21/08/2012

Atlas Festival

Atlas FestivalHet Atlas Ensemble herbergt een kleurrijke verzameling van niet-westerse muziekinstrumenten. Het gezelschap vaart onder de vlag van het Nieuw Ensemble, sinds 2009 organiseert artistiek leider Joël Bons jaarlijks een Atlas Academy, waar westerse en niet-westerse componisten zich bekwamen in het componeren voor exotische, of toch tenminste ongebruikelijke bezettingen.

Meer...

Aktueeluitzending beluisteren

21/08/2012

Boem - Paukeslag

Boem - PaukeslagOnder het motto Boem - Paukeslag luidt het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ op zaterdag 1 september het nieuwe seizoen in met componisten die in hun muziek het slagwerk ruimhartig toepassen. In deze aflevering van Bijdetijds klinken delen uit composities van Igor Stravinsky, Luciano Berio, Edgar Varèse, George Antheil en Michael Gordon; werk dat in aangepaste vorm, of juist volledig te horen zal zijn in het Muziekgebouw. Het Asko|Schönberg Ensemble, Slagwerk Den Haag, Lunapark en een keur aan Nederlandse en buitenlandse slagwerkers zullen daar hun opwachting maken.

Meer...

Aktueeluitzending beluisteren

19/08/2012

Gosfield en Butterfield

Gaudeamus MuziekweekDe sonate voor ontstemde piano die u hoorde is een compositie van Annie Gosfield, het stuk heet The Manufacture of Tangled Ivory en werd gespeeld door de componiste zelf. De Newyorkse Annie Gosfield is dit jaar een van de twee buitenlanders in de jury van het internationale Gaudeamus concours voor jonge componisten. De ander is de Canadees Christopher Butterfield; in deze aflevering van Aktueel stellen wij beide componisten aan u voor.

Meer...

Leentjebuuruitzending beluisteren

12/08/2012

Birmese trommels en piano

Myanmar & jazzEen bonte mengeling van musici uit Birma en Duitse jazzmusici maakte in mei van dit jaar zijn opwachting tijdens de Music Meeting in Nijmegen. Dat was dapper en curieus, maar muzikaal geen hoogtepunt. Gelukkig lieten de musici van het Newyorkse Bang on a Can zich ook al eens in met de weerbarstige ensemblemuziek van de Birmezen: samen met hen maakten zij in 2004 een cd. De muziek van zojuist komt van die plaat en heet Hsaing Kyaik De Maung, een compositie van Kyaw Kyaw Naing.

Meer...