Peters actuele website is
tetterettet.net
archief titels & intro's
 
reportages
interviews
artikelen
recensies
radioprogramma's
flyers, affiches
 
texts in English reportages
interviews
articles
 

mail naar Peter  
cv, werk, et cetera
 

 

 

Bijdetijds - Gaudeamus Muziekweek 2012uitzending beluisteren

22/09/2013

Muziek bij monumenten

SonnenborghBijna alle concerten van de Gaudemus Muziekweek 2012 paseerden de afgelopen twaalf maanden op de Concertzender de revue. Dit is de laatste aflevering van deze 2012-reeks, want de 2013-editie van de Muziekweek is inmidddels achter de rug. Ook dit jaar registreerde de Concertzender alle concerten - die opnamen komen vanaf volgende maand aan bod. Nog eenmaal terug dus naar vorig jaar, naar zaterdag acht september, naar de concerten die toen 's middags plaatsvonden in Utrechtse monumentale panden waaronder het Utrechts Archief, de voormalige sterrenwacht Sonnenborgh en de Oude Hortus.

Meer...

Renske Vrolijk

30/11/2011

Geraffineerd gruizige schoonheid

Renske Vrolijk

Whirly Girls van Renske Vrolijk en ELECTRA, met ook muziek van Lucas Wiegerink, Vanessa Lann en Michiel Mensingh, is te zien en te horen op 18 december om 20:30 in de Doelen, Rotterdam, en op 22 december om 20:30 in Huis aan de Werf, Utrecht. 

In haar muziek wekt Renske Vrolijk stemmen en geluiden uit vervlogen tijden tot leven. In geraffineerd gelaagde constructies combineert zij heldere muzikale lijnen met ruizige, knisperende samples. In Whirly Girls, haar nieuwe project met ensemble ELECTRA, eert zij de luchtvaartpioniersters Hanna Reitsch en Amelia Earhart. Wat drijft deze componiste die ook webredacteur is, en hoe gaat zij te werk?

Meer...
  • 1