Peters actuele website is
tetterettet.net
archief titels & intro's
 
reportages
interviews
artikelen
recensies
radioprogramma's
flyers, affiches
 
texts in English reportages
interviews
articles
 

mail naar Peter  
cv, werk, et cetera
 

 

 

Actueeluitzending beluisteren

07/06/2012

Gaudeamus Muziekweek - Andriessen & Padding

Martijn PaddingDe Gaudeamus Muziekweek, vorig jaar uit Amsterdam vertrokken en neergestreken in Utrecht, opent het komende muziekseizoen als vanouds met een internationaal componistenconcours, en concerten en installaties op allerlei locaties. Meer over het aanstormend componistentalent in de augustus-afleveringen van Aktueel. Nu aandacht voor twee Nederlandse oudgedienden die op 3 september in de Geertekerk acte de présence geven: het Asko-Schönberg Ensemble speelt dan recent werk van Louis Andriessen en Martijn Padding.

Violiste Monica Germino zal in Utrecht de soliste zijn in La Girò, een compositie over Antonio Vivaldi's favoriete zangeres, die Andriessen schreef voor zijn favoriete violiste. Andriessens lievelingszangeres is dan weer een Italiaanse, Cristina Zavalloni.

Luister nu naar Monica Germino, Cristina Zavalloni en het Boston Modern Orchestra Project in La Passione uit 2002 van Louis Andriessen. De delen zijn: Introduction, Una Canzone si Rompe, La Sera di Fiera, Una Forma Nera Cornuta, O Santana, Sul Treno in Corsa en Il Russo.

Martijn Padding is de andere Nederlander met wiens muziek de Gaudeamus Muziekweek op maandag 3 september van start gaat. Op het programma staan zijn Three Summer Pieces, maar nu kunt u luisteren naar de drie delen van White Eagle uit 2009: Quirk I, White Eagle en Quirk II. U hoort het Asko Schönberg Ensemble onder leiding van Etienne Siebens.

Het Asko Schönberg speelt op 3 september, de tweede avond van de Gaudeamus Muziekweek 2012 in Utrecht. Naast nieuw werk van de Japanner Yoshiaki Onishi en de Serviër Marko Nikodijevic, staan daar Louis Andriessen en Martijn Padding op de lessenaar.
Luister tenslotte naar De Horlepiep, het eerste deel uit Paddings Eerste Harmoniumconcertuit 2008, gespeeld door het Asko-Schönberg Ensemble met Dirk Luijmes achter het haronium.

1. Louis Andriessen. La Passione - La Passione: Introduction, Una Canzone si Rompe, La Sera di Fiera, Una Forma Nera Cornuta, O Santana, Sul Treno in Corsa, Il Russo (2009). 34:26
Boston Modern Orchestra Project o.l.v. Gil Rose, met Cristina Zavalloni (mezzosopraan), Monica Germino (viool)
BMOP Sound
2. Martijn Padding. Three Concerti - White Eagle: Quirk I, White Eagle, Quirk II (2010). 17:35
Asko Schönberg Ensemble o.l.v. Etienne Siebens
Etcetera
3. Martijn Padding. Three Concerti - First Harmonium Concerto: Horlepiep (2010). 04:36
Asko Schönberg Ensemble
Etcetera

© Peter van Amstel - 2012